STARÁ TURÁ A TRENČIANSKÉ TEPLICE



















V pátek 20. listopadu sme vyrazily hasičským minibusem s řidičem Jendú Kordulú do Starej Turej na Slovensko. V hotelu Lipa sme předvédly tři vstupy na folklorně tanečním večeru s koštem slivovice. Starali sa tam o nás moc dobře -  jídlo aj pití, spaní, zábava, všecko bylo velice pěkně nachystané a lidé kolem moc a moc milí. K tanci hrála skupina Šramel a kromě nás tam vystupoval aj súbor Kasanka z Moravské Lieskové.



     V sútěži koštování destilátů nás reprezentovala naša Radka a udržala sa až skoro do samého konca. Tančily sme, zpívaly, navázaly nové kontakty a přátelství. Večer to byl dlúhý a náročný. Na nekeré padala únava po pátečním pracovním nasazení v zaměstnání a přípravách na náročný pátek a sobotu, iné vydržaly tancovat, zpívat a bavit sa až do skorého rána.




     Druhý deń po snídani sme sa jely rekreovat do lázní v Trienčasnkých Teplicách. Lázeňské městečko sme prošly po kolonádě. V bublinkovej vířivce sme si udělaly soukromú zkúšku a zpívaly sme tak, že okolní chodci nahlédaly a zastavovaly sa u plútku kolem venkovního bazénu. Aj z přilohlého hotela Krym vycházali na balkon ubytovaní hosté a nahlédaly opatrno, co sa to v tých termálních prameńoch děje. Po hodinovém relaxu sme si zašly na dobrý oběd a kafé a nekeré zvládly aj horké maliny :-)


                    Velkým překvapením nakonec byl ohňostroj (chvílu sme si aj myslely, že je to kvůli nám, :-)  kerý nás doprovodil na cestu k parkovišti. Naskákaly sme do minibusu a vyjely do Ratiškovic. Dom sme dojey až za tmy. Cestů sme si zpívaly, mazaly si bolavé nohy aj unavené hlasivky. Stihli nás zastavit aj policajti. Samozřejmě sme měly všecko v pořádku, aj uvázané sme byly, tož nás pustili hned dál. To aj díky usměvavému a ochotnému řidičovi Jendovi, kerý to s nama mosel všecko absolvovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.