MILOTICE - FESTIVAL KYJOVSKÉHO DOLŇÁCKA 2016

     V polovičce prázdnin bývá každým rokem (když zrovna néni Slovácký rok v Kyjově) Festival kyjovského Dolňácka ve vedlejší dědině v Miloticách. Letos sme byly pozvané na vystoupení v pátečním programu. 

     
      V emailu sem dostala zprávu, že si máme nachystat nejaké pásmo, že jako pujdeme skoro ráno za svítání na trávu. Teho sme sa chytly a vybraly písničky, v kerých sa zpívá o trávě, skorém ránu, slunéčku - zorničce - jak vycházá, nešikovnej Anči, kerá sa požala, polámaném srpku, líném chlapovi a pracovitej ženě, ..... a podobným pravdivým příběhom ze života.  

       Navíc sme eště měly vystupovat v dalším programu, kdy sa prezentovaly Ratiškovice s pásmem Skákání na konopě.

 

     
        
    
     


 Společně s chlapama sme pilně nacvičovaly tancování, verbování a aj to skákání. Byly to velice veselé zkúšky. Dokonca sme jely aj do Mistřína na generálku s muzikú a ostatníma krúžkařama.

     


     V pátek 5. srpna sme vyjely do Milotic. Zvedal sa větr, bylo zatahlé nebe a černé mračna sa né a né protrhat. Ale aj tak nás autobus dovézl až k milockým Šidlenám, kde už bylo všecko nachystané a program začal. Ale začalo aj pršat a nepřestávalo a nepřestávalo, aj přes velké snahy organizátorů, keří věřili, že sa ten déšť rozejde. A nerozešel. Program sa teda přesunúl do milockého kulturáku, kde pokračoval až do rána. 

Už zornička vycházá:
 https://www.youtube.com/watch?v=icXiuRyyMJQ

a eště jednú z iného pohledu a kvlitnější video od 8:06 min.
https://youtu.be/PJKjRkPhmgs 

Skákání na konopě od 12:02 min.
https://youtu.be/5ojeY4vjMmw

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.