VEERUNKA A STAŇA 40 + 40


     Utékl týdeň od krojového plesu a už zasej zpíváme a vrtíme sa na Orlovni. Tentokrát tam slaví narozeniny naša nejmladší Ženuška Veronika a její manžel Staňa.
     Obá dvá sú muzikanti a v jejich stopách idú aj jejich tři děcka. Podle teho vypadala aj oslava. Orlovňú sa rozléhalo zpívání a muzicírování. 


   












       


     Rodiny oslavencú sú folkloristé tělem aj srdcem. Kamarádi a rodiny z Ratiškovic a Vacenovic posedali za stole a bavili sa. Vacenovická cimbálová muzika vyhrávala, přidávali sa aj ti nejmenší muzikanti, keří když pustili nástroje, verbovali před muzikú jak o dušu. A cifrovala dokonca aj Klárka, kerá byla jako jediná děvčička mezi klukama. Tancovalo sa, zpívalo, aj ohňostroj sa zablýskal. 
     Ohromně sme sa nasmály, když každá z nás vyfasovala nafukovací balónek naplněný heliem. Po inhalování vzácného plynu sme si šly zazpívat "Ztratila sem fěrtúšek" a náladu podtrhl Staňa kerý to korunoval sólem: "Moja žena, to je žena". 
     Bavily sme sa velice dobře. Verunčina maminka nás dycky, když šla kolem našeho stolu, počastovala slovy: "Ste krásné".     
      A když už sme sa po půlnoci rozcházali dom, šly sme Zelničkama pomáli za klukama Tomečkovýma, keří sa trúsili k domovu a od Tomečkových vchodových dveří sa zasej ozvalo: "Ste krásné!"  To jak babička vyhlédala klukú a zahlédla našu skupinku kráčající k domovu. 

   Až bude k dispozici video a fotky, přidám, už sa sama těším.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.