NA SLAVÍNĚ

      V týdňu sme dostaly zprávu od Jitky, že nás zve do jejich sklepa na Slvaín, že si tam zazpíváme a uděláme si takovú neformální zkúšku. Že by si s nama aj ráda zazpívala.

     Bylo nám hned jasné, že má neco za lubem, protože slíbila aj doprovod na cimbál. Proto sme sa domluvily, že úterní zkúšku uděláme u Mokrých na terase, aj stým cimbálem. A po sedmej hodině navečer už sa od Morkých ze dvora nésly tóny všeckých možných písniček, keré sme si pospomínaly.





     Do teho Ríšovi zvónil telefon, volala Jitka, že akce je posunútá ze středy až na čtvrtek. Tož sme tak trochu přeorganizovaly svoje plány a domlúvily sa, že sraz bude v ten čtvrtek před sedmú hodinú u kostela. 

Tak sa aj stalo. Ve čtvrtek navečer sa pět Ženušek rozjelo z dědiny hore ke Slavínu. Tam sme sa zešly eště s dvoma Ženuškama. Tož taková sedmička statečných nás byla.

     Byl to velice příjemný večer. Snáď sme udělaly radosť aj hostom, keří měli na sklepě u Jitky posezení. Ríša nás doprovodil na cimbál, Jitka s Markétkú sa k nám občas přidaly, tak nám to dobře šlo.







   

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.