ZHODNOCENÍ ROKU 2012 A ZAHÁJENÍ ROKU 2013


     Při adventních zkúškách Jitka navrhla, že bysme sa mohly nekdy sejít na Slavíně v jejich sklepech. Všecky sme nápad uvítaly a dohodly sme, že nejlepší to bude po svátkách, až nebudeme mět tolik práce a starostí.
      Potom nadešel onen den, pátek 4. 1. 2013. Sešly sme sa v 18 hodin u kostela a protože byla zima a poprchalo, daly sme si na cestu štamprlku Ferneta, co nám dali pan farář Čekal za vánoční zpívání na mši v kostele. Takže sme pily s požehnáním :-) . Přidaly sa k nám dvě nové Ženušky - obě Milenky a obě dvě učitelky z mateřskej školky - Buřínská a Kudrová. (a obě dvě výborné zpěvačky). Před Gajdíkovým sklepem na Slavíně nás už čekal pan Gajdík a my sme mu pokoledovaly "Došli sme k vám na koledu" a "Kolednice idú", možná že aj neco dalšího, už si to přesně nepamatuju. Potom sa šlo pokoštovat dúle k bečkám. Tam sa moc dobře zpívá. Přejely sme skoro celý repertoár a nabraly do džbánků to, co nám nejvíc chutnalo. Pan Gajdík sa usmíval a naléval. My sme si stihly povykládat, kdo je s kym rodina, co nového v dědině a další moc důležité řeči. Také sa domlúvilo, že by bylo dobré začat psat kroniku. Bohdanka a Dáša si to vzaly na svoje bedra. No a potem už sme vystúpaly po schodech ze šíje navrch a zasedly za stůl. A teď to začao - Jitka měla eště v zásobě vánoční cukrové, dobrých 12 nebo aj 16 druhú, obloženú misu, oškvarky ze zabijačky, chleba ze sádlem aj s cibulú........K temu nám z CDčka vyhrávala muzika, dobře sa nam sedělo, jedlo, pilo a vykládalo. (To nám ide moc dobře).
     Kolem jedenáctej hodiny sa za oknama začali trúsit jakési postavy. Nekeré prošly enom kolem, ale kerési dvě zavítali aj za nama a myslím, že to byl Hýselák a Suža.
    A před púlnocú sme sa v poklidu rozešli dom a uléhlay s dobrým pocitem započatého nového roka 2013.

    


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.