VÁNOČNÍ ZPÍVÁNÍ VE BZENCI

      Nedělní odpoledňa je jak vymalované. Mrzne, ale svítí zubaté slunéčko.      
    Čekáme na zastávce u Svatého Jána, až pro nás dojede mikrobus s Ženuškama, keré nasedaly u Spolkového domu. A jedeme. Přibraly sme si aj děcka z našich rodin - Adámka, Lukáška a Klárku, Stelinku (Dalibor dělal doprovod v civilu), Amálku, Alžbětku a Šimonka.  A samozřejmě Ríšu, aby nás doprovodil na cimbál.



     
Po půl třetí už sme nachystané v bzeneckém kulturáku. Eště je potřeba uvázat zamotávky a o třech hodinách može program začat.




Jeden vstup je folklorní druhý vánoční. A právě v tem vánočním nám děcka pomohly s nosením Panenky Marie. My sme přidaly dvě adventní písničky.
     Místní Bzenecké Drmolice měly nachystané občerstvení, napékly, ponatíraly chleby, uvařily čaj, donésly víno, vody..... A eště stihly aj nachystat milú příjemnú domácí atmosféru.




    
  Zúčastněným Ženuškám velice moc děkuju, že aj přes všelijaké neduhy a nemoci a aj antibiotické podpůrné léky sa do teho obuly a vydaly ze sebe všecko.

Fotky od Staně Tomečka:










 


















 Video z prvního vstupu je špatně nahráté, tak místo jedného je na dvě půlky :-) 
https://youtu.be/Fd36IZ96Axg?list=PL128AD74CB98262EC 

https://youtu.be/GJpaewVcCcE


A tady je odkaz na FB, fotky od Lenky Jurečkové. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1947453275482173&set=p.1947453275482173&type=3&theater

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.